Зустрiч здобувачів вищої освіти спецiальності 081 “Право” зi стейкхолдерами

18 листопада 2019 року в стiнах Навчально-наукового iнституту права i соцiальних технологiй вiдбулась зустрiч здобувачів вищої освіти, якi навчаються за спецiальнiстю 081 “Право”, зi стейкхолдерами – Директором Регiонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернiгiвськiй областi Протченко Iриною Борисiвною та Директором Чернiгiвського мiсцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бобруйко Володимиром Анатолiйовичем.

В ходi зустрiчi стейкхолдери розповiли здобувачам вищої освiти про розбудову правової держави та адвокатську діяльність; систему безоплатної правової допомоги; престижність та відповідальність професії правника; компетентностi, якими мають оволодiти майбутнi правники та цiкавi приклади з практики.

Під час перегляду студентами презентації про систему безоплатної правової допомоги Ірина Протченко знайомила їх з діяльністю системи у регіоні та в Україні в цілому, звертала увагу на регіональні відмінності в питаннях, з яких громадяни потребують правового захисту. Розповіла про досягнення системи на сьогоднішній день та про плани і стратегічні цілі, досягнення яких заплановано на найближчі роки.

Володимир Бобруйко ознайомив студентів з переліком послуг, наданням яких займається місцевий центр, а саме: надання правових консультацій громадянам, складання скарг та заяв (первинна правова допомога), захист, представництво інтересів громадян та складання документів процесуального характеру (вторинна правова допомога). Озвучив перелік категорій громадян, що мають право на отримання вторинної правової допомоги та наголосив, що консультацію можуть отримати всі без винятку особи, які знаходяться під юрисдикцією України.

До заходу також долучився адвокат, давній партнер системи безоплатної правової допомоги та випускник нашого навчального закладу Микола Олексiйович Кашуба, який поділився iз майбутніми правниками випадками зі своєї адвокатської практики, розповів, який шлях потрібно здолати для того щоб стати адвокатом.

«Моє завдання, як адвоката, не виправдати клієнта – моє завдання, як адвоката, щоб людина отримала покарання відповідне проступку, який вона вчинила», – зазначив Микола Кашуба, розповідаючи про моральну сторону роботи адвоката.

Знаковою особливістю даного заходу стало підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю між навчально-науковим iнститутом права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області та Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.