Пам’ятаємо та прагнемо знати більше

19 листопада 2019 р. студенти юридичного факультету Чернігівського національного технологічного університету разом із викладачем к.і.н., доцентом Козинець О.Г. вшанували пам’ять жертв Голодомору.

З метою поглиблення знань про трагічні події в історії нашого народу відвідали заходи, що були організовані Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою імені В. Г. Короленка та Українським інститутом національної пам’яті, а саме: презентацію видань Українського інституту національної пам’яті про Голодомор-геноцид 1932-1933 років в Україні та книжкову виставку «Голодомор 1932-1933 років».

Захід почався декламацією власного вірша про жертв Голодомору Л.Дущак, чернігівської поетеси, дипломантки фестивалю-конкурсу української патріотичної пісні та поезії часів Революції Гідності та АТО «Янголи Світла».

Співробітники Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко та Сергій Горобець презентували книги, видані у цьому році: Анастасія Лисивець «Скажи про щасливе життя…» – власний спогад про пережитий Голодомор сільської вчительки, тоді простої 9-річної дівчинки, на долю якої випали трагічні випробування, записаний ще на рубежі 1970-1980-х років; Ірина Рева «По той бік себе: соціально-психологічні та культурні наслідки Голодомору і сталінських репресій» – у цій науково-популярній книзі проаналізовано психологічні, соціальні та інші трансформації, від яких постраждало українське суспільство за часів комуністичного тоталітаризму сталінської доби. Розглянуто методи, якими діяла радянська влада і запропоновано шляхи подолання психологічних та соціальних проблем у наш час.

Представники Українського інституту національної пам’яті наголосили, що представлені книги є некомерційними виданнями, їх можна буде знайти в бібліотеках області.