IMG_5184

Здобувачі вищої освіти взяли участь у заходах Центру менторства та тьюторства НУ «Чернігівська політехніка»

27 березня 2024 року відбулася знакова подія для нашого університету: відкриття Центру менторства та тьюторства НУ «Чернігівська політехніка» у рамках проєкту ЄС Еразмус+ 101082696 – PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО».

Першою важливою подією в рамках цього грандіозного заходу стала панельна дискусія «МЕНТОРСТВО ЯК НАВІГАТОР УСПІШНОЇ КАР’ЄРИ У  ЦИФРОВОМУ СВІТІ», де учасники змогли поспілкуватися з експертами, студентами та роботодавцями щодо їх успішного досвіду перебування в менторських програмах, запланованих подій центру та порад для плідного проходження подібних програм.

Зокрема, з вітальним словом виступили ректор НУ «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець та перший проректор НУ «Львівська політехніка» Олег Матвійків. З доповіддю про плани на майбутнє виступила й інституційний координатор даного проєкту в нашому університеті Людмила Ремньова: «Центр тьюторства та менторства: мета створення та основні напрямки діяльності». Про досвід участі у таких активностях розповіли директор Центру професійного розвитку, менторства та тьюторства НТУ «Дніпровська політехніка» Олена Єрмошкіна (доповідь «Взаємодія «ментор & менті»  в міжнародних грантових проєктах: досвід НТУ «Дніпровська політехніка»), а також керівник та інституційний координатор Центру тьюторства і менторства в ЧНУ ім. Петра Могили Дмитро Січко та Алла Коваль (доповідь «Практика менторства  в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили»). А специфікою та цікавинками менторства на запитання модераторів Алли Холодницької (керівника Центру менторства та тьюторства НУ «Чернігівська політехніка») та Алли Нітченко (координаторки схеми «Тьюторство для студентів-першокурсників») поділилися запрошені гості:

⭐️Ольга РИСЬ, виконавча директорка ГО «Еко Місто»

⭐️Богдан СОРОКА, координатор Чернігівського ІТ-кластера

⭐️Євген ВОРОЖКО, директор Чернігівської броварні компанії AB InBev Efes Україна

⭐️Сергій БЕЗБОРОДЬКО, директор Центру створення і підтримки стартапів «Перемога» Національного університету  «Чернігівська політехніка»

⭐️Олег КОТЕЛЕНЕЦЬ, заступник директора Чернігівського обласного молодіжного центру

⭐️Дмитро ЗАБАРОВСЬКИЙ, заступник директора Агенції регіонального розвитку Чернігівської області

⭐️Дмитро СЕЛЕХ, дірект-маркетолог, ФОП.

Серед представників студентства честь виступу мали здобувачі вищої освіти юридичного факультету Анастасія Кальян (група КЮ-201), Максим Щербінін (група ЦГЮ-201) та Наталія Крес (група КЮ-201). Зокрема, вони розповіли про всі менторські та тьюторські програми, в яких брали участь за 4 роки навчання, і закцентували увагу на цифровому менторстві, як головному чиннику формування гарного підґрунтя для працевлаштування.

Надалі здобувачі вищої освіти мали змогу взяти участь у світовому кафе «Тьюторство та менторство: траєкторії розвитку необхідних навичок студентів», де разом зі спікерами Ганною Дивнич та Анною Вербицькою у форматі цікавої вправи командно підійшли до розв’язання питання яким же чином варто іти до участі у менторських та тьюторських програмах і що ж це дає кожному з них.

У Світовому кафе взяли участь наступні представники юридичного факультету: Демченко Михайло (гр. КЮ-232), Тарарака Іоланта (гр. КЮ-233), Луценко Максим (ПД-231), Лугина Єлизавета (гр. ПР-221), Кульчиковський Марко (гр. КЮ-201), Кальян Анастасія (гр. КЮ-201), Крес Наталія (гр. КЮ-201), Новомлинець Анастасія (гр. КЮ-201), Щербінін Максим (гр. ЦГЮ-201), Шевченко Валентина (гр. ЦГЮ-201), Присяжний Вадим (гр. ЦГЮ-201).

Заходи проводяться у рамках проєкту ЄС Еразмус+ 101082696 – PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО». Усі права інтелектуальної власності належать членам консорціуму PROMENT і захищені чинним законодавством. Відтворення заборонено без попередньої письмової згоди. Усі члени консорціуму PROMENT  погодилися на повну публікацію цієї інформації. Проєкт PROMENT фінансується  в рамках Програми Європейського Союзу Erasmus+ згідно з грантовою угодою 101082696. Ця публікація відображає лише точку зору членів консорціуму PROMENT, і Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в публікації.