photo_2024-04-05_21-30-01

Команди юридичного факультету взяли участь у Хакатоні «Технологічні рішення для роботи з пам’яттю»

04.04.2024 в НУ «Чернігівська політехніка» вперше був проведений хакатон-конкурс для студентів з розробки цифрових проєктів пам’яті!

За підтримки фонду “Партнерство задля стійкості України” (ФПСУ), який реалізує проєкти, в першу чергу, на деокупованих і прифронтових територіях, спрямовані на посилення стійкості України перед лицем російської агресії.

Студенти презентували свої проєкти пам’яті про події російського вторгнення на Чернігівщині: від завданої шкоди та меморіалізації загиблих до особистих історій людей та тварин, гумору воєнного часу.

Проєкти від учасників були доволі різноманітними, включаючи розробку сайту та чат-ботів, створення відео для візуалізації даних, передачу інформації за допомогою коміксів.

Всього було представлено 7 проєктів від команд студентів, серед яких були й 2 команди від юридичного факультету: «Legal phoenix» та «Відродження пам’яті».

Журі оцінювали проєкти студентів та ставили питання щодо його реалізації.

У складі журі були:

  • – Антон Дробович – голова Українського інституту національної пам’яті;
  • – Сергій Бутко – регіональний представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області;
  • – Луїс Бікфорд – фахівець із роботи з пам’яттю Фонду “Партнерство задля стійкості України”, ад’юнкт-професор Колумбійського та Нью-Йоркського університетів;
  • – Шаранджит Пармар – старша радниця з питань перехідного правосуддя Фонду «Партнерство задля стійкості України».;
  • – Голуб В’ячеслав Львович – заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації, начальник управління у справах сім’ї та молоді, кандидат наук з державного управління.

Після презентації проєктів журі змогли визначити переможців.

  • Очолила лідерство команда під назвою ««Ехо війни» (ННІ БПТ).
  • Друге місце розділили між собою команди: «Відродження пам’яті» ( Юридичний факультет) та «Вдячні героям» (ННІ Е | кафедра філософії та суспільних наук).
  • Третє місце забрала команда «Patriot» (збірна команда Профкому).

Всі учасники отримали призи від фонду та були задоволені роботою, яку кожен із них зробив під час створення свого проєкту.