311691506_519796506822395_3205850571882075379_n

Студенти спеціальності «Правоохоронна діяльність» взяли участь в онлайн конференції

12 жовтня 2022 року студенти 1-го курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Лопатко М., Суконко Я., Борисовець М., Васько В., Козлова О., Пархоменко О., Біла А., Хуторненко С., Богданенко М. взяли участь в онлайн конференції «Громадянська освіта в Україні: виклики, що постають після повномасштабного вторгнення росії, та відповідь на них».
Конференцію провела громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив» у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки Федерального агентства з громадянської освіти (Bundeszentrale fü Bildung/bpb) та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.
Надзвичайно актуальними та змістовними були доповіді спікерів: Олександр Пижов, генеральний директор європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністра освіти і науки України; Олександра Матвійчук, очільниця ГО «Центр громадянських свобод», координаторка громадської ініціативи Євромайдан SOS; Лариса Коломієць, учителька історії та громадянської освіти бердянської школи, тренерка з прав людини; Ганна Довбах, співкоординаторка Української суботньої школи Вільнюса, директорка Євразійської асоціації зменшення шкоди; Назарій Боярський, громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив», незалежний експерт Мережі громадянської освіти у Східній Європі (EENCE).
Після пленарного засідання учасники обговорили в групах вплив нового етапу військової агресії росії проти України на формальну та неформальну освіту та виклики, що постали перед громадянською освітою.
Одностайною була думка учасників про те, що важливим чинником нашої перемоги є завершення в Україні демократичних перетворень, утвердження демократичних цінностей та ідеї свободи. Дієвим інструментом демократичних трансформацій є просвітницька робота, зокрема громадянська освіта, яка занурює в теми демократичного врядування, захисту прав людини, громадянського суспільства та участі громадян.