2

Проведено вебінар із питань попередження та виявлення гендерно зумовленого та домашнього насильства

6 вересня 2024 року для науково-педагогічних працівників/ць Університету було проведено онлайн вебінар із питань попередження та виявлення гендерно зумовленого та домашнього насильства.

Метою проведення було інформування науково-педагогічних працівників/ць Університету про види гендерно зумовленого насильства та форми домашнього насильства.

У тренінговій формі із учасниками/цями заходу:

розбирались, що таке стать та що таке гендер;

дізнались, які існують форми домашнього насильства та як співвідносяться поняття гендерно зумовленого насильства та домашнього насильства;

засвоїли чинне законодавство України та міжнародні акти, що регулюють питання домашнього насильства;

вчились відрізняти примус від прохання у відносинах між людьми.

Спікер вебінару: Богдан Руденко – психолог у руслі Позитивної психотерапії та КПТ, фахівець із неформальної освіти дорослих, експерт із розвитку соціальних послуг. Тренер національної тренерської мережі з запобігання та протидії домашнього насильства Фонду народонаселення ООН в Україні та тренерського центру Вищої школи публічного управління.

Захід організований командою проєкту для молоді з питань запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству «Безпечний Дім» — кафедрою правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін.

 

Вебінар підготовлено у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Канади.

Думки, погляди та рекомендації, викладені у цьому заході, належать

авторам (-кам) і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, ГО «Інноваційні соціальні рішення» або уряду Канади.