b

Студенти юридичного факультету взяли участь в акції «Хода за свободу»

Інформаційна акція «Хода за свободу», яка приурочена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, відбулася у п’ятницю 18 жовтня 2019 року у Чернігові біля “Зеленої сцени”.

Участь в акції взяли більше 150-ти представників активної молоді міста. З ініціативи доцента кафедри трудового права, адміністративного права та процесу Литвиненко В.М. юридичний факультет Чернігівського національного технологічного університету теж долучився до цієї акції. Представниками від юридичного факультету ЧНТУ, які  стали учасниками Ходи, були  консультанти юридичної клініки «Adiutorium» (Макогін Н., Сурай А., Хамраєва А., Хименко А.) та студенти першого курсу групи АЮ-191 спеціальності 081 “Право”, освітньої програми “Адміністративна юстиція (Суд. Публічна адміністрація та антикорупційні органи)” (Арапін М., Бокач В., Матвієнко В.).

Акція розпочалася з виступів представників  керівництва Чернігівської ОДА, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Управління сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради про реалії торгівлі людьми в світі та Україні, після чого учасники ходи з чорними парасольками рушили колоною Проспектом Миру від Алеї Героїв до готелю «Україна».

За січень-червень 2019 року статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, на Чернігівщині отримали 12 людей.