186961214_329469195276940_2230862315724884640_n

Завітали на «День відкритих дверей» філії Державної установи “Центр пробації в Чернігівській області

17 травня 2021 року студенти юридичного факультету, які навчаються за освітньою програмою “Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)” спільно з викладачами Коломієць Н.В. та Сенченко Н.М. відвідали «День відкритих дверей», організований філією Державної установи “Центр пробації в Чернігівській області.
Було проведено короткий екскурс будівлею філії. Після цього студентів та викладачів запросили до актової зали, де присутніх привітав начальник філії Євгеній Скалюн. У своєму вітальному слові він подякував всім гостям за виявлений інтерес до пробації.
Здобувачі вищої освіти мали змогу із перших уст отримати детальну інформацію про функції та мету пробації. Старший інспектор Алла Голець наголосила на перевагах пробації, як для особи, що вчинила правопорушення, так і для суспільства (громади), держави в цілому. Було зауважено, що задля безпеки жителів Чернігівщини філія залучає до співпраці представників громадських організацій, працівників різних служб та волонтерів. Навели приклади, коли завдяки цілеспрямованій роботі, суб’єкти пробації ставали волонтерами і на сьогоднішній день допомагають іншим у подоланні наркотичної та алкогольної залежності.
Наприкінці заходу студенти та викладачі мали змогу поставити питання, які виникли в ході екскурсії.