324627330_2386963718135641_676897408478941582_n

Викладачі взяли участь у дводенному тренінгу

Сучасні реалії зміщують акценти у вивченні навчальних дисциплін.
Міжнародне гуманітарне право, бувши в мирний час просто однією з галузей міжнародного права, під час збройного конфлікту перетворюється на дієвий механізм захисту життя та здоров’я людей.
19-20 грудня 2022 року викладачі кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Веремієнко С.В. та Марущак Н.В. взяли участь у дводенному тренінгу для викладачів та науковців «Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах повномасштабного міжнародного збройного конфлікту», організованого Товариством Червоного Хреста України у партнерстві з Українською Асоціацією міжнародного права, в рамках спільного проєкту CR4U з Danish Red Cross in Ukraine.
Під час заходу підіймалися та розкривалися такі важливі питання як ризики та виклики для викладання міжнародного гуманітарного права в умовах повномасштабного міжнародного збройного конфлікту; теорія та філософія міжнародного гуманітарного права: значення та форми викладання; інформаційні ресурси з міжнародного гуманітарного права: огляд та застосування при викладенні міжнародного гуманітарного права; принципи міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій та інші.
Участь у тренінгу сприятиме кращому розумінню сутності міжнародного гуманітарного права та особливостей його викладання, а також допоможе мотивувати студентів і формувати компетентності з цієї надзвичайно важливої галузі міжнародного права в сучасних умовах.
Успішне проходження тренінгу засвідчують отримані сертифікати!