photo_2024-09-29_23-42-34

Школа тьюторів (другий набір) в рамках проєкту ЕРАЗМУС+ КА2 PROMENT

З 24 по 26 вересня 2024 року в Національному університеті «Чернігівська політехніка» відбулася друга Школа тьюторів у межах міжнародного проєкту ЕРАЗМУС+ КА2 PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через створення комплексної системи менторства та тьюторства у закладах вищої освіти».

Метою Школи тьюторів було надати студентам необхідні знання та компетенції для участі в інноваційній тьюторській програмі для першокурсників, яка стартувала в університеті з 1 вересня.

Навчання для тьюторів (студентських кураторів) проходило у змішаному форматі. У перший день учасників привітала проректорка з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Ольга Євгенівна Мельник, яка підкреслила, що студенти «зробили правильний вибір», адже після завершення Школи тьюторів вони відкриють для себе «нові особистісні грані».

Навчальні сесії проводили: Людмила Ремньова, завідувачка кафедри управління персоналом та економіки праці, координаторка проєкту; Алла Холодницька, доцентка кафедри управління персоналом та бізнес-технологій, керівниця Центру тьюторства та менторства; Алла Нітченко, доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін, координаторка програми «Тьюторство для першокурсників»; а також запрошена експертка — психологиня Тетяна Децюк.

Активну участь у навчанні взяли студенти юридичного факультету: Єлизавета Лугина (ПР-221), Богдан Швидко (КЮ-233) та Іоланта Тарарака (КЮ-233). Учасники Школи взяли участь в офлайн тімбілдингу, метою якого було розвиток ключових навичок для успішної діяльності тьютора.

Програма Школи тьюторів охоплювала такі питання, як організація групового та індивідуального тьюторства, вивчення основних алгоритмів роботи тьютора, розвиток комунікативних навичок, лідерських якостей, ефективної роботи в команді. Крім того, учасники ознайомилися з основами планування тьюторських сесій, моніторингу результатів роботи та визначення зон розвитку тьюті, а також зі звітуванням тьютора за результатами роботи.

Усі права інтелектуальної власності належать членам консорціуму PROMENT і захищені чинним законодавством. Відтворення заборонено без попередньої письмової згоди. Усі члени консорціуму PROMENT погодилися на повну публікацію цієї інформації. Проєкт PROMENT фінансується в рамках Програми Європейського Союзу Erasmus+ згідно з грантовою угодою 101082696. Ця публікація відображає лише точку зору членів консорціуму PROMENT, і Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в публікації.