h

Онлайн-презентація курсів програми “HELP”

18 квітня 2023 року науково-педагогічні працівники юридичного факультету НУ “Чернігівська політехніка” взяли участь в онлайн-презентації курсів програми «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни».

Дана програма впроваджується в рамках Проєкту Ради Європи  та спрямована на підвищення кваліфікації нинішніх та майбутніх юристів в Україні (суддів, прокурорів, адвокатів, інших працівників суду та здобувачів юридичної освіти) для ефективного застосування європейських стандартів у галузі прав людини, в тому числі під час війни.

Програма HELP підтримує 46 держав-учасниць Ради Європи у впровадженні Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та інших стандартів прав людини на національному рівні відповідно до Рекомендації Комітету Міністрів (2019)5 щодо системи ЄКПЛ в університетській освіті та професійній підготовці. HELP забезпечує навчання щодо європейських стандартів у галузі прав людини охоплюючи правові системи Ради Європи та ЄС, підтримуючи заклади освіти системи правосуддя та асоціації адвокатів.

Програма HELP – основна освітня програма Ради Європи для юристів, метою якого є навчання нинішніх, а також майбутніх суддів, адвокатів та прокурорів щодо європейських стандартів у галузі прав людини.
Програма HELP забезпечує високоякісне професійне і університетське навчання в галузі прав людини через онлайн курси щодо ЄКПЛ, судових рішень Європейського суду з прав людини, переглянутої соціальної хартії та інших ключових інструментів Ради Європи (конвенцій та м’якого права), а також з 2015 року права Європейського Союзу та судових рішень Суду справедливості ЄС коли доречно.
HELP надає безкоштовні онлайн курси, до яких можна легко отримати доступ, зареєструвавшись
на сайті. Курси розроблені на основі експертизи Ради Європи у сферах її роботи. Курси інтерактивні і містять сценарії кейсів, тести та інші вправи.

Дякуємо організаторам за проведений захід, а також за можливість впровадити курси програми HELP в освітній процес!