1 (1)

На Івано-Франківщині відбувся форум викладачів громадянської освіти

12-13 травня 2023 року в м. Яремче Івано-Франківської області відбувся перший Форум викладачів громадянської освіти. До роботи під час Форуму долучилося 40 учасників, які викладають курс з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики» в університетах Вінниці, Дніпра, Донецька, Івано-Франківська, Києва, Кривого Рогу, Львова, Луганська, Одеси, Острога, Полтави, Сум, Харкова, Ужгорода, Хмельницького, Чернівців та Чернігова.

Національний університет «Чернігівська політехніка» представляли викладачки, які забезпечують викладення курсу в Університеті: завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін, доцентка Олена Козинець, завідувачка кафедри філософії і суспільних наук, доцентка Наталія Шакун та доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Алла Нітченко.

Освітяни зібралися разом в очному форматі, щоб обмінятися досвідом викладання громадянської освіти, обговорити сучасний стан та визначити перспективи розвитку громадянської освіти у післявоєнний період.

Під час Форуму відбувся телеміст із викладачами курсу «Демократія від теорії до практики» в Грузії та презентація дослідження, реалізованого командою ГО «Асоціація викладачів громадянської освіти» у період з січня до квітня 2023 р. «Громадянська освіта в Україні у часи війни».

У підсумку учасники(ці) Форуму напрацювали рекомендації розвитку громадянської освіти у післявоєнний період.

Цей захід організований ГО «Асоціація викладачів громадянської освіти» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належать авторам і не обов’язково відображають погляди USAID, урядів США, Канади або Великої Британії.