7-1-1024x768

Меморандум про співробітництво між Чернігівським апеляційним судом, ТУ ДСА України в Чернігівській області, НУ “Чернігівська політехніка” та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини

16 вересня 2020 року підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівським апеляційним судом, ТУ ДСА України в Чернігівській області, Національним університетом НУ “Чернігівська політехніка” та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини.

Керівники відповідних установ Геннадій Салай, Михайло Целуйко, Олег Новомлинець та Наталія Куликова в приміщенні апеляційного суду урочисто поставили свої підписи та обговорили практичні аспекти досягнення поставлених цілей.

Тісна співпраця триває вже давно: реалізовано чимало спільних заходів та проєктів, зокрема, щодо професійної підготовки фахівців у галузі права. Однак саме сьогодні наміри на майбутнє закріплено офіційним документом – Меморандумом про співробітництво. Його мета – обмін інформацією і досвідом, здійснення наукової та практичної діяльності у юридичній галузі, підвищення довіри до суду, розвиток волонтерства та налагодження механізмів набуття практичного досвіду студентами, які навчаються на юридичному факультеті НУ «Чернігівська Політехніка».

Серед напрямків такої співпраці документ визначає, зокрема, розробку спільних наукових ресурсів, пропозицій і рекомендацій щодо проектів законів, освітніх та робочих програм, проведення спільних наукових і практичних конференцій, підготовку колективних наукових монографій, збірників, довідкових видань. Судді та працівники апарату суду можуть залучатись до навчального процесу, а студентство – до волонтерської роботи у суді.

Планується також приділяти велику увагу проходженню практики майбутніх юристів на базі Чернігівського апеляційного суду.