318318481_681726009976983_7287292619886332928_n

Консультанти юридичної клініки «Adiutorium» відвідали вебінар

22 листопада 2022 року консультанти юридичної клініки «Adiutorium» відвідали вебінар “Відновне правосуддя в найкращих інтересах дитини. Впровадження у правозастосовчу практику”.
Спікерами заходу були:
Олеся Пирковська – адвокатка, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області.
Олег Руднєв – адвокат, посередник, який співпрацює із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області.
Під час вебінару розглядалася досить важлива тема, пов’язана із інформуванням про наявність пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, та його правові можливості». Мова йшла про концепцію та впровадження відновного правосуддя в Україні і безпосередньо процедуру медіації та наслідки її реалізації.
Захід проводився в рамках проекту «Права дитини та доступ до правосуддя в умовах воєнного стану», що реалізується ГО МАРТ спільно із Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv, Північною правозахисною групою (Суми) та Черкаським правозахисним центром, за підтримки Human Rights House Foundation (Осло, Норвегія). Дякуємо спікерам за можливість дізнаватися більше!