342994214_1576631342845728_6118636899944763872_n

Апанасенко К.І. взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції

21 квітня 2023 року доцентка кафедри публічного та приватного права, д.ю.н. Катерина Апанасенко взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Другі наукові читання пам’яті професора Пронської Граціелли Василівни», організованій кафедрою економічного права та економічного судочинства Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Тема конференції – «Економіка війни та повоєнний економічний розвиток України: проблеми, пріоритети, завдання правового регулювання».
У доповідях представників провідних наукових шкіл господарського права зверталась увага на загострення проблеми забезпечення принципу верховенства права в законотворчій діяльності, негативні тенденції застосовувати в судовій практиці цивілістичні підходи до розв’язання окремих господарсько-правових питань. Спікери аналізували сучасну практику господарського управління та актуальні законопроєкти, що можуть мати вплив на економіку у військовий та повоєнний час (щодо кардинального зменшення організаційно-правових форм суб’єктів господарювання, приватизації державного майна, розмінування територій, реформи корпоративного управління в державному секторі економіки, розвитку правового забезпечення сільськогосподарської галузі в повоєнний час тощо).
Апанасенко К.І. виступила з доповіддю про правове забезпечення містобудівної галузі для потреб післявоєнної відбудови країни, тези якої отримали відгук і підтримку серед учасників.