aa

Представники юридичної клiнiки “Аdiutorium” взяли участь в “Робочій майстерні для юридичних клінік”

04 листопада 2019 року у Правовому клубі “PRAVOCATOR” в м. Києві відбулася “Робоча майстерня для юридичних клінік”. Клінiцисти 7 юридичних клінік разом з партнерами та експертами розробляли «Мапу взаємодії юридичних клінік зі стейкхолдерами».

«Мапа» має стати практичним інструментом і буде використовуватись як дороговказ для юридичних клінік на шляху побудови успішної міжсекторальної співпраці усіх учасників системи надання безоплатної правової допомоги.Обговорили болючі питання: посилення юридичного клінічного руху та його «трендування», аналіз стейкхолдерів та їх інтересів, дослідження українського ринку провайдерів безоплатної правової допомоги. Дискутували про популяризацію юридичних клінік у громадах, співпрацю з органами влади та місцевого самоврядування, стандарти роботи та моніторинг результатів.

Директор Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Олексій Бонюк наголосив на основних принципах подальшого розвитку юридичних клінік, Євген Полтенко представив «Мережу правового розвитку» і відкрив нові горизонти співпраці, Микола Сіома вказав на «зони розвитку».

У заході також взяли участь представники Міністерства юстиції України, громадських правозахисних організацій Київщини, ГС «Асоціація Громадських радників України».

Юридичну клiнiку “Аdiutorium” на заходi представили студенти групи ППР-161 Дмитрик Юрiй та Паiн Роман разом iз завiдувачкою кафедри цивiльного, господарського права та процесу Колодiй I.М.

Workshop дав можливість розглянути проблеми і знайти шляхи їх вирішення, побачити майбутнє українських юридичних клінік, знайти способи використання сучасних новітніх технологій, які б спрощували пошук ефективних рішень та вдосконалювали якість надання безоплатної правової допомоги.