ва

Заходи кафедри публічного та приватного права в межах акції «Жінки, знайте свої права»

Щороку в Чернігівській області проводиться  акція «Жінки, знайте свої права». Не виключенням став і цей рік. В рамках акції  протягом  двох тижнів кафедрою публічного та приватного права було проведено ряд заходів.  Так, завідувачкою кафедри публічного та приватного права, керівницею Юридичної клініки «Adiutorium» для її учасників був організований перегляд і обговорення фільму «Суфражистка», який демонструє  боротьбу  жінок за свої права, зокрема за виборче право. Переглянутий фільм вразив клініцистів ціною отримання жінками своїх прав.

Для студентів першого курсу групи ПР-221 кураторкою групи, доценткою кафедри публічного та приватного права Кочиною О.С. була проведена  тематична кураторська година  на тему: «Українські жінки-борчині за права жінок. Олена Доброграєва, Наталія Кобринська, Мілена Рудницька. Союз українок.».  Здобувачі вищої освіти були захоплені завзятістю та відданістю  цих жінок своїй ідеї бути рівними у правах із чоловіками. І не залежно від того, що спілка «Союз українок»  у 1939 році була повністю  ліквідована   через радянську окупацію Галичини і більшість її учасниць були відправлені на Сибір,  українське жіноцтво  змогло  відновити діяльність «Союзу українок» 1989 році.

Все своє існування  наші сусіди  хочуть знищити нас, але їм це не вдасться. Україна, як та жінка, що бореться за свої права! Ми повинні  виборювати наше право бути, Україна була, є  і буде!