Відверта розмова про проблему насильства серед молоді

В рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» 5, 6 і 11 грудня 2018 р. в гуртожитках №3, №1 і № 5 були проведені тренінг-бесіди на тему «До проблеми насильства у молодіжному середовищі».

Захід був організований Центром ґендерної освіти ЧНТУ за підтримки Психологічної служби ЧНТУ. До участі у заході були залучені й кафедри юридичного факультету. Формат зустрічі дав можливість молодим людям подивитись на цю проблему з різних підходів.

Студентів поінформували про зміст і види проявів насилля, про психологічні аспекти агресивної поведінки, про адміністративну і кримінальну відповідальність за вчинення насильницьких дій. За влучним визначенням одного зі спікерів “зустріч у капцях” посприяла невимушеній атмосфері заходу, тренінгові вправи психологів спонукали до відвертої розмови про різні прояви насилля, а інформація юриста-професіонала розширила правову обізнаність учасників тренінгу.

Модератор заходу – керівник ЦҐО ЧНТУ Н.А.Ємець, тренери: К.В.Максьом, к.психол.н. А.Л.Чепурна, к.психол.н. В.М. Філіпович, М.Є.Лещенко, д.ю.н., професор В.Ф.Пузирний, к.ю.н., доцент М.Б.Головко, к.ю.н. О.А.Марущак, к.ю.н., доцент Н.С.Пузирна, магістрантка групи МСПД-181 Ковтун Аліна (науковий керівник – керівник Студентської соціальної служби, к.пед.н. Т.М.Децюк).

Організатори висловлюють щиру подяку викладачам – учасникам тренінгів-бесід, за їх небайдужість і сподіваються на подальшу співпрацю у вихованні соціально відповідального покоління студентської молоді.