407839368_851761280289734_1333742761514525597_n

Summit Прогресильних освітян

Summit Прогресильних освітян відбувся 02 грудня 2023 року в м. Києві. У роботі самміту брали участь завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін, доцентка Олена КОЗИНЕЦЬ (офлайн) та доцентка Алла НІТЧЕНКО (онлайн).

На самміті склалась неймовірно тепла атмосфера. Колеги та однодумці з різних куточків України зібрались на запрошення ГО «Прогресильні», щоб обговорити актуальні питання сучасної освіти різних рівнів.
На самміт було запрошено гостей, а саме:
депутатів Європарламенту: Domènec RUIZ DEVESA, який висловив солідарнісь з українським народом та наголосив на підтримці європейської спільноти та João ALBUQUERQUE, який зазначив про важливість громадянської освіти, як інструменту побудови громадянського суспільства, а також необхідності сучасних методик викладання.
Проведено публічну дискусію на тему «Чергові освітні нововведення: синхронізація чи до побачення». Говорили про реорганізація НАУ, систему забезпечення якості вищої освіти, зокрема постакредитаційний моніторинг та перспективу запровадження інституційної акредитації в українській системі забезпечення якості вищої освіти, про виклики релокованих університетів та основні завдання, які наразі постають перед ними та державою, про професійну технічну освіту, її популяризацію та основоположну роль у процесі відбудови України та ін. важливі питання.
Проведено опитування присутніх на самміті освітян щодо оцінки освітніх реформ. Результат оцінювання реформи вищої освіти шляхом голосування: позитивно – 124 учасники, а негативно – 134 учасників.
Також було проведено майстер-клас Кароліною Король «VoiceUp для освітян. Як бути почутим».
Вражаючий день, неймовірний захід, креативні та прогресивні колеги!
Дякуємо організаторам за цікавий захід!