aa

Студенти та викладачі юридичного факультету взяли участь у науково-практичному семінарі «Право на державну службу»

13 листопада 2019 року в рамках розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права», за підтримки Національної агенції України з питань державної служби, відбувся Науково-практичний семінар «Право на державну службу».

Захід об’єднав учасників від Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій та Навчально-наукового інституту менеджменту, харчових технологій та торгівлі.

Із привітальним зверненням виступила директор Навчально-наукового інституту менеджменту, харчових технологій та торгівлі д.е.н., професор Наталія Ткаленко. Вона розповіла про тісне співробітництво нашого університету з Національною агенцією України з питань державної служби та побажала учасникам семінару плідної дискусії.

Від Міжрегіонального управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях в семінарі взяли участь Олександр Якубенко, начальник управління та Ірина Галайко, заступник начальника управління. А також, начальник управління по роботі з персоналом апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Олексій Хоменко, начальник відділу кадрової роботи Чернігівської міської ради Надія Рубашенко, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В’ячеслав Хардіков.

Фокусом семінару стало право на державну службу для молоді. Спектр тем, що встигли охопити учасники широкий: від прав громадян України до права молоді на державну службу, від міфів до правди щодо вимог та порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби різних категорій. Також були розглянуті питання організації кадрової роботи у Чернігівський міській раді та умови проходження служби в Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області.