зображення_viber_2021-11-11_17-16-43-445

Представники юридичної клініки «Adiutorium» долучилися до Марафону написання листів

11 листопада 2021 року відбувся вступний вебінар  до проведення заходів в межах Марафону написання листів. Заходи відбуватимуться з 15 листопада до 20 грудня 2021 року. Дана глобальна правозахисна подія  приурочена до Дня прав людини (10 грудня).

Перший марафон відбувся у Польщі в 2001 році. Марафон проходить майже  у 200 країнах світу щороку. В Україні перший марафон відбувся у 2006 році.

У рамках марафону пишуться петиції до влади (Президентам, міністрам та ін.). Листи солідарності – до героїв та героїнь марафону.

Від Юридичної клініки «Adiutorium» беруть  участь у марафоні дві команди. Перша команда – Сурай А., Паньковець Т., Петренко І.,  Друга команда – Крес Н., Бузіян А., Кальян А.

Цього року  героями та героїнями є:

Нікіта Залатаров (5 років у білоруській колонії підлітку, який чекав друга);

Дженна Джихад (15-річна палестинка потерпає від репресій Ізраїлю);

Владислав Єсипенко (за роботу в Криму журналісту загрожує 18 років в’язниці);

Рунг Панусая (їй загрожує довічне ув’язнення за мирні протести в Таїланді);

Сфера (ЛГБТІ – організація зазнала десятки нападів, а винних досі не нашли);

Цзань Цзан (4 роки в’язниці за правду про спалах Covid-19 в Ухані).

За перше місце команда отримає поїздку в одну з європейських країн та унікальний обмін досвідом із місцевою активістською секцією Amnesty International, відзнака про перемогу, брендовані подарунки Amnesty International. За друге і третє місця – брендовані подарунки від Amnesty International та відзнаки про перемогу.

Бажаємо успіхів нашим командам!