photo_2024-02-21_08-28-53

Менторство для лідерів

20 лютого 2024 року студенти 1-4 курсів юридичного факультету навчально-наукового інституту права і соціальних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка» взяли участь у першій менторській сесії проєкту «Програма менторства для інклюзивного відновлення та розвитку людського капіталу», який реалізується громадською організацією «UA Experts» за донорської підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI) та за підтримки Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань Європейської та Євроатлантичної інтеграції України.

Тема зустрічі: «Визначення та розробка кар’єрного шляху». Мета зустрічі: обговорити роль освітнього сектору на чолі створення нового покоління лідерів та лідерок та спроможності молодого покоління (студентів та активної молоді) у відбудові країни; покращити рівень комунікації та координації між органами влади та студентством в рамках ЄС інтеграції та поствоєнного відновлення; обговорити важливість лідерства як інструменту досягнення цілей у розробці кар’єрного шляху.

Менторами для студентів нашого університету були: Євген Кудрявець – перший заступник Міністра освіти і науки України; Олександр Шевчук – експерт ГО «UA Experts», асистент кафедри міжнародного права НН ІМВ КНУ ім. Тараса Шевченка.

Захід модерував Сергій Ніжинський – голова ГО «UA Experts», громадський радник Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, громадський радник Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Студенти спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність» ознайомились з різними підходами до розуміння лідерства, дізналися про суть лідерства та різні його аспекти, зокрема щодо захисту персональних даних за законодавством Європейського Союзу. Ознайомились з прикладами особистого лідерства спікерів заходу. Активно брали участь в дискусії та ділились враженнями від заходу.

Молоді лідери виявляють високий рівень впливу, комунікаційних навичок, вміння приймати рішення, а також нести за це відповідальність та мотивувати інших до досягнення спільних цілей. Розвиток навичок лідера у молоді буде сприяти їхній активній громадській позиції та діяльності, яка в тому числі буде спрямована на євроінтеграцію та відновлення України.

Дякуємо за надану можливість взяти участь у даній програмі!