photo_2023-11-25_17-46-01

Команда юридичної клініки «Adiutorium» – переможець Гакатону «Street Law»!

24 листопада 2023 року у м. Києві відбулася канонічна подія для юридичної клініки «Adiutorium», що функціонує при Національному університеті «Чернігівська політехніка»: одна із трьох команд, які представляли нашу юридичну клініку,  команда «Ботани на лайті», у складі Кальян Анастасії, Щербініна Максима та Наталії Крес, зайняла 1 місце у фіналі Гакатону «Street Law» від Асоціації юридичних клінік України «Розвиток культури доброчесності через правову просвіту», розробивши урок на тему викривання проявів недоброчесності «Як Артур паспорт робив…» («бум» інтерактивної взаємодії, завдяки якому учні змогли закарбувати в пам’яті чіткий план дій у разі виявлення корупції).

Вперше в історії Гакатону найкращими стали 2 команди: команда, що представляла юридичну клініку нашого університету та команда «Юридична фікція» юридичної клініки «Школа права» Українського католицького університету. 2 місце посіла команда «Juris Dames» від цього ж навчального закладу. А перемогу у номінації «Найкраще відео або гра» здобула команда «Морські котики» юридичної клініки «Захист» Національної академії внутрішніх справ.

Натхненна праця наших здобувачів вищої освіти тривала, починаючи з 30 жовтня. Конкурсні етапи відбувалися онлайн 1, 3 та 8 листопада і на кожному з них учасники презентували попередньо виконані завдання (конспект уроку, презентація, відео/гра, інфографіка тощо), котрі в результаті злилися в єдиний універсальний (адаптований до онлайн та офлайн-роботи) правопросвітній продукт для учнів 8-9 класів українських шкіл.

А вже 24 листопада, прибувши на фінал, (до якого дійшли 10 з 22 команд з усієї України) представниця нашої команди Анастасія Кальян змогла успішно провести розроблений командою урок для 8Б та 8В класів у Броварському ліцеї № 3, після чого, повернувшись до Києва, мала змогу додатково, разом з іншими командами, представити конкурсні продукти для суддівської колегії.

Невтомна стійкість захисників та захисниць нашої держави сприяли спокійному проведенню усіх запланованих заходів в межах Гакатону та досягненню такого високого результату здобувачами вищої освіти, що є учасниками юридичної клініки нашого університету.

Бажаємо нових успіхів та звершень, адже майбутнє розвитку юридичної сфери за вами!

Гакатон Street Law проводиться в межах проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: закордонний досвід і національна практика», що реалізується за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні USAID «ВзаємоДія»».