м

День відкритих дверей у Військовій частині 3082 Національної гвардії України

21 жовтня 2021 року військова частина 3082 Національної гвардії України провела День відкритих дверей для студентів 1 та 2 курсу юридичного факультету НУ “Чернігівська політехніка”, які навчаються за освітньою програмою “Правоохоронна діяльність”.
Заступник командира частини по роботі з особовим складом майор Євген Панько розповів студентам про особливості несення служби в лавах Національної гвардії України та завдання, які безпосередньо виконує військова частина.
«Дуже важливо знайомити сучасну молодь з військовою справою та зокрема зі службою в лавах Національної гвардії України. Адже з військовослужбовцями громадяни зустрічаються в місті постійно, під час патрулювання чи масових заходів», – зазначив майор Євген Панько.
На стройовому плацу частини екскурсантам представили навчальні місця за різними напрямками. Інструктори з бойової підготовки продемонстрували зброю, спецзасоби та екіпіровку, яка застосовується під час служби. Фахівці з тактичної медицини провели для студентів заняття з надання першої домедичної допомоги, де показали як правильно тампонувати рани та використовувати джгут-турнікет при кровотечі.
Також студенти могли ознайомитись з військовою технікою, яка залучається до виконання службових завдань та подивитись виступ кінологічної служби, де службова собака Джері-Лі продемонструвала свою спритність та вміння.
Дякуємо гвардійцям за цікаву та пізнавальну екскурсію!