4

Зимовий Форум юридичних клінік України

Протягом 22 – 23.12.2023 року відбувся Зимовий Форум юридичних клінік України. Форум організований Асоціацією юридичних клінік України і відбувся на платформі ZOOM. Обидва дні Форуму були цікавими та насиченими, в чому могли переконатися більше 40 учасників-юридичних клінік  з різних куточків України.  Представницею юридичної клініки «Adiutorium» була її керівниця – Литвиненко Валентина.

Перший день Форуму  був присвячений питанням звітності діяльності юридичних клінік в межах Проєкту  «Посилення спроможності юридичних клінік із забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану»  та діяльності Асоціації юридичних клінік України.  Цього ж дня говори і про плани та проєкти Асоціації юридичних клінік України в  наступному році. Завершився перший день Форуму спілкуванням із переможцями  різних    конкурсів від Асоціації юридичних клінік України.

Другий день Форуму був не менш насиченим, оскільки, цього дня мова йшла про етичні засади в діяльності юридичної клініки, особливості  оцінювання в межах національної Олімпіади з консультування, а також  про важливий напрям діяльності будь якої юридичної клініки – правопросвіта, зокрема  Street Law. Завершився  Форум трьома новорічними вікторинами, які були присвячені клінічному юридичному руху в Україні, цікавим фактам в праві та  різдвяній тематиці. В одній із вікторин наша представниця посіла третє місце. Приємне завершення робочого тижня!  Дякуємо захисникам за можливість брати  участь  у  цікавих заходах!