291069687_1735532163460103_3281417791477860246_n

Інформаційна зустріч для консультантів юридичної клініки «Adiutorium»

Щороку 28 червня Україна відзначає День Конституції України, яка була ухвалена на п’ятій сесії Верховної Ради України у 1996 році. З нагоди відзначення цього державного свята сьогодні для юридичної клініки «Adiutorium» була організована інформаційна зустріч на тему: «Гарантії реалізації конституційних прав та свобод людини і громадянина».
Спікерами зустрічі були: Ірина Протченко – директорка Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області; Ірина Жмака – регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області; Алла Лепеха – регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області; Володимир Бобруйко – директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Ірина Скалецька – головна юристка Сокальського бюро правової допомоги Червоноградського місцевого центру з надання БВПД.
Під час зустрічі основна увага була приділена розділу II Конституції України, який закріплює основні права, свободи та обов’язки людини і громадянина. Кожен із спікерів розкрив зміст основних прав та свобод людини і громадянина, особливо увага консультантів юридичної клініки була прикута до розгляду таких прав, як право людини на життя, право кожного на повагу до його гідності, право людини на свободу та особисту недоторканість, право кожного на житло, право кожного на працю. Окремо спікери зосередилися на гарантіях реалізації основних прав людини та громадянина і на інституті Уповноваженого Верховної Ради України.
Дякуємо за важливий і цікавий захід!