uvaga-2

До уваги!

Інформація до відома всіх, без виключення. 
Будьте уважні та у жодному разі – БЕЗ ПАНІКИ!

На сайті МОН оприлюднено рекомендації щодо дій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.

👉 «Абетка безпеки» https://abetka.dsns.gov.ua/, розроблена ДСНС, з можливістю встановлення відповідного мобільного  https://abetka.dsns.gov.ua/додатку на смартфон.
👉 Рекомендований вміст тривожної валізи – доступний за посиланням  bit.ly/3L9Ih4P.
👉 Брошура «У разі надзвичайної ситуації або війни», розроблена Міністерством культури та інформаційної політики – доступна за посиланням bit.ly/3glrDRI.
👉 Посібник «Супергерої безпеки», створений дитячою та сімейною психологинею Світланою Ройз – за посиланням  bit.ly/32Wwdmm.
У посібнику йдеться про те, як говорити про загрози з найменшими членами родини і як навчити їх діяти у різних ситуаціях. У своїх рекомендаціях Світлана Ройз спиралась на матеріали Служби тилу Ізраїлю. Вона пропонує закріплювати знання у форматі ігор у супергероїв.
👉 Щоб знайти сховище або укриття по м. Чернігів та Чернігівській області, потрібно зайти на сайт цивільного захисту або управління державної служби з надзвичайних ситуацій, там є інтерактивна карта: bit.ly/3Lfnkpl

Інформація із сайтів Міністерства освіти і науки України та Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації.