Відбулась онлайн-зустріч між консультантами юридичної клініки “Adiutorium” та працівниками Національної поліції

У рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, метою якої є привернення уваги суспільства до проблеми насильства в сім’ї, 10 грудня 2020 року відбулась онлайн зустріч між консультантами юридичної клініки “ADIUTORIUM” та працівниками Національної поліції: з представницею Управління дотримання прав людини Національної поліції у Чернігівській області Ларисою Борисенко та начальником Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області Олексієм Дяговцем.

Зустріч була організована за сприяння юристки Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерини Данькової.

Консультанти юридичної клініки ознайомилися із статистичними даними, дізналися про поліцейську групу реагування “Поліна” – поліція проти домашнього насильства, до складу якої входять працівники Національної поліції, які пройшли відповідну підготовку.

Працівники поліції навели приклади ситуацій, які трапляються під час несення ними служби та дали цінні поради.

Дякуємо практичним працівникам за інформативну, практичну і цікаву зустріч!

Пам’ятаймо, що НІХТО не повинен зазнавати тортур, або жорстокого, нелюдського, або такого, що принижує його гідність, поводження і покарання ( ст.5 Загальної декларації прав людини).